Wat doet de sportpodotherapeut?

De sportpodotherapeut behandelt sporters van elk niveau met klachten aan voeten, enkels, knieën of klachten van de rug of heup als gevolg van het niet goed functioneren van deze onderste extremiteit. Zij kunnen ook preventief advies geven in het kader van de sportuitoefening. Ook speelt de sportpodotherapeut een belangrijke rol bij het verbeteren van de sportprestatie en bij de preventie van mogelijke blessures.


Een sportpodotherapeut behandelt dus meer dan alleen voetklachten! Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt onderdeel uit van de bewegingsketen en een blokkade en/of storing in deze bewegingsketen kan elders klachten geven. Zo kan een ‘overpronerende’ voet tijdens het hardlopen de oorzaak zijn van een knieblessure. De sportpodotherapeut bekijkt de gehele bewegingsketen en kijkt naar de oorzaak van het probleem.

 

Alleen bij klachten?

Een bezoek brengen aan de sportpodotherapeut is geschikt voor iedereen die graag beweegt. Beweging gerelateerde klachten, zoals kniepijn, scheenbeenklachten, achillespeesklachten of voetklachten, kunnen door de sportpodotherapeut worden gezien. De meeste mensen gaan pas naar een sportpodotherapeut als er klachten zijn, maar ook als er geen klachten zijn kunt u bij de sportpodotherapeut terecht.
De sportpodotherapeut is de specialist bij:

  • herstel van blessures
  • preventie van blessures
  • het verbeteren van de sportprestatie

Interesse?

Let's do this! Maak een afspraak om te kijken waar uw problemen vandaan komen.