Peesontsteking buitenzijde enkel 

Ook wel: musculus peroneus brevis genoemd. Dit is een spier die vanaf het onderbeen naar de buitenzijde van de enkel loopt en aanhecht aan de buitenzijde van de middenvoet. De spier is belangrijk voor het naar omhoog en naar buiten bewegen van de enkel. Bij overbelasting, of soms na zwikken, kan de aanhechting en het verloop van de pees geïrriteerd raken. Vaak is er pijn aan de buitenzijde van de enkel, met name bij belasten. Het is dan ook verstandig naar een van onze podotherapeuten te gaan.

 

Peesontsteking binnenzijde enkel

Ook wel: de musculus tibialis posterior is een spier die loopt vanaf de binnenkant van het onderbeen, naar de binnenzijde van de enkel. De spier is belangrijk voor het naar binnen draaien van de enkel. Bij verhoogde belasting, bijvoorbeeld wanneer de voeten te ver naar binnen zakken, kan de aanhechting van deze spier geïrriteerd, of zelfs ontstoken raken.                                       

Behandeling podotherapeut peesontsteking enkel

De pees ontlasten door verbeteren van looppatroon met podotherapeutische steunzolen, wordt veelal gebruikt als therapie bij deze klacht. Bij acute klachten wordt er eerst een taping gemaakt. Daarnaast kan er een schoenadvies gegeven worden. Het verwachte resultaat is goed tot klachtenvrij. De therapie moet soms, afhankelijk van de oorzaak, blijvend worden toegepast.

podotherapie peesontsteking enkel

Anderen bekeken ook: