Pijn voorkant enkel

Ook wel: anterior tibiotalair compressiesyndroom genoemd. Dit is de pijn gelokaliseerd aan de voorzijde van de enkel.  De pijnklachten zijn vaak aanwezig wanneer de enkel een strekbeweging maakt. Het is een veelvoorkomende blessure bij voetballers en balletdansers

 

Wat is anterior tibiotalair compressiesyndroom?

Bij dit syndroom zijn er bepaalde structuren (weke delen) rondom de enkel verdikt. Hierdoor wordt de ruimte in het enkelgewricht versmald met een beknelling als gevolg. Ook kan er extra botvorming ontstaan rondom het gewricht. 

 

Behandeling anterior tibiotalair compressiesyndroom podotherapeut

Afhankelijk van de duur van de aandoening wordt een hakverhoging in de schoen geadviseerd. Wanneer er sprake is van botvorming kan een chirurgisch ingreep worden overwogen. 

Pijn rechter voorzijde enkel

Dit wordt ook wel: sinus tarsi syndroom genoemd. Dit syndroom kan ontstaan na eenmalig of meermalig verstuiken van de voet (inversietrauma) of door overmatige draaiing van de hiel buiten (voetgewelf valt naar binnen tijdens stappatroon). Hierdoor komen de zenuwtakjes die door de sinus tarsi lopen bekneld met als gevolg pijn.  Vaak voorkomend bij onder andere sporters (dansers, volleybal- en basketbalspelers), mensen met overgewicht en patiënten met reuma. Sinus tarsi syndroom wordt ook opgemerkt bij voetafwijkingen.

Men ervaart uitstralende pijn ter hoogte van de sinus tarsi bij belasting.

 

Behandeling sinus tarsi syndroom

De behandeling van het sinus tarsi syndroom is afhankelijk van de oorzaak, bestaande uit taping en/of corrigerende podotherapeutische zool.

voetbal podotherapie

Anderen bekeken ook: