Oorzaak shin splints

Het ontstaat vaak bij loop-sporten waarbij de voet teveel naar binnen beweegt(overpronatie). Dit kan komen door verkeerd schoeisel, verkeerde voetstand of voetafwikkeling. Tijdens het hardlooponderzoek doen we hier onderzoek naar. 

 

Scheenbeen pijn bot

De voornaamste klacht is pijn en wordt meestal gevoeld op de onderste helft van het scheenbeen aan de binnenzijde. De pijn kan ook lager, tot aan de binnenenkel, worden gevoeld. Of hoger, zelfs tot aan de knie.

 

Gevoel scheenbeen pijn

De pijn is scherp van karakter, en er worden ‘steken’ aangegeven. Bij heviger klachten wordt het als ‘stokslagen’ aangegeven. Dan is de loper duidelijk te lang met de klachten doorgelopen. De pijn wordt gevoeld bij de landing en ook wel bij de afzet. Soms is het voelbaar bij het hurken. Aanraking geeft veel pijn, bv als de benen over elkaar worden gelegd. De pijn kan heviger worden bij een lager looptempo. Bovendien geeft een lager looptempo meer klachten. Afhankelijk van de ernst van de klachten kan met hardlopen worden doorgegaan. Vaak is de pijn daar echter te hevig voor. Ondanks een rustperiode komen de klachten meestal weer terug als geen aanvullende behandeling wordt ingesteld. Een enkele keer kan er sprake zijn van een licht oppervlakkige zwelling ter plaatse van de pijn en wordt er door de loper een ‘strengetje’ gevoeld.

Behandeling pijnlijk scheenbeen

Onze podotherapeut houdt met alle facetten van het probleem rekening. Niet alleen alledaagse activiteiten worden besproken, maar ook zeker sportspecifieke aspecten. Vanwege de veelzijdigheid van het probleem zijn er verschillende therapieën mogelijk, men moet denken aan sportinlegzolen, schoenadvies, tijdelijke ontlasting (zool) in combinatie met fysiotherapie, loopadvies etc.

 

Loopanalyse RondOm Podotherapeuten

Daarnaast kunnen sporters ook een loopanalyse doen, waardoor ze meer inzicht krijgen in hun looppatroon. Tijdens dit onderzoek wordt er wetenschappelijk onderbouwd inzicht vergaard ten aanzien van zwakheden en blessuregevoelige punten. Door deze inzichten kunnen sporters gerichter trainen om beter, sneller en blessurevrij te lopen.

 

scheenbeen pijn

Anderen bekeken ook: