Wat is het?

Dit wordt ook wel bursa / bursitis genoemd. Een bursa of slijmbeurs is een zakje dat gevuld is met vocht dat voornamelijk een beschermende functie heeft op bepaalde plaatsen in het lichaam. Slijmbeurzen bevinden zich rond pezen en grote gewrichten. Zo'n slijmbeurs kan gaan ontsteken, als dit gebeurt spreken we van een bursitis. 

In de voet doet het met name pijn wanneer er druk op uitgeoefend wordt. Een ontstoken slijmbeurs ook wel bursitis daarbij is er meestal sprake van pijn, lokale zwelling, roodheid en warmte.  

 

 

 

Een behandeling

De behandeling bestaat uit het drukvrij leggen van de pijnlijke bursa/bursitis door middel van een vilttherapie en/of (silicone) orthese. Daarnaast wordt er gekeken of de oorzaak op te heffen is door een eventueel schoenadvies en/of zonodig het aanmeten van een podotherapeutische zool. Bij een blijvende ontsteking met roodheid en zwelling zal de bursa opengemaakt en schoongemaakt worden, daarnaast eventueel een behandeling met venol. 

 

Het resultaat

Het te verwachten resultaat is goed en snel pijnvrij. Vaak is blijvende therapie nodig, denk hierbij aan orthesen en/of podotherapeutische zolen. 

happy people

Anderen bekeken ook: