Bent u op zoek naar persoonlijk advies voor de juiste fietsschoenen? Onze wielerexperts helpen u graag! Onze wielerexperts zijn sportpodotherapeuten met een specialisatie in de wielrensport. Plan een shoefitting consult in via 088-1180500 of klik hier.

Lake wielrenschoenen

Wij bieden wielrenschoenen van de Nederlandse fabrikant Lake aan. De schoenen van Lake zijn van uitstekende kwaliteit en gemaakt van duurzame materialen. De schoenen kenmerken zich door de goede pasvorm, de persoonlijk gemaakte binnenzolen en het hoge draagcomfort. Tot slot is de binnenkant van de fietsschoenen zo gemaakt dat de huidtemperatuur gelijk blijft. Wij bieden de volgende schoenmodellen aan:

CX201-Black-white

 

CX201
Zwart of wit

 

 

CX238-Black

 

CX238
Zwart, wit, zilver, wit/rood en donkerrood

 

 

CX241-white-black

CX241
Wit, zwart, zilver en zilver met reflectie

De juiste wielrenschoen voorkomt voetklachten

Onze wielerexperts kunnen de wielrenschoenen van Lake aanmeten en bestellen in verschillende lengte- en breedtematen. Dit is ideaal voor fietsers met veelvoorkomende klachten zoals: tintelende tenen, brandende voorvoeten, knobbels, klauwtenen of drukplekken. Wanneer fietsschoenen de juiste lengte- en breedtemaat hebben, kunnen de schoenplaatjes correct afgesteld worden.

Shoefitting consult

Tijdens het shoefitting consult kunt u verschillende schoenmodellen passen. Het consult bestaat uit:

  • Een standaard voetonderzoek;
  • Het bepalen van de juiste lengte- en breedtemaat;
  • Advies over een passend fietsschoenmodel;
  • Het (her)plaatsen van schoenplaatjes;
  • Als optie kunt u kiezen voor op maat gemaakte wielerzolen.

 

Wieleronderzoek

Wielrennen kan helaas samengaan met pijn tijdens of na het fietsen. Soms ontstaan hierdoor blessures. Pijnklachten kunnen veroorzaakt worden door een verkeerde fietsafstelling, zoals de positie van het zadel, stuur of schoenplaatjes. Om pijn en blessures te voorkomen of te verhelpen kunt u een wieleronderzoek laten doen.

Het wieleronderzoek door de wielerexpert bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een sportpodotherapeutisch onderzoek;
  • Een dynamische fietsanalyse;
  • Een bikefitting uitvoeren.

Voor het wieleronderzoek neemt u uw eigen fiets mee. Tijdens het wieleronderzoek gaat de wielerexpert op zoek naar de oorzaak van de aanwezige klachten. Het wieleronderzoek is ook geschikt voor sporters die preventief klachten willen voorkomen door meer inzicht te krijgen in de manier van fietsen en de fietspositie. De resultaten en fietsaanpassingen worden direct met u besproken. Na afloop van het onderzoek krijgt u ook een bikefitting rapport mee.

Wilt u meer weten over dit onderzoek of een afspraak maken? Klik hier.

Vergoeding

Het shoefitting consult, wieleronderzoek en wielerzolen worden in sommige gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekeringspakketten. Wij adviseren u om uw zorgpolis te controleren voorafgaand aan uw afspraak. Informatie over vergoedingen vindt u hier