Korfbal kan zowel op het veld als in de zaal beoefend worden. Het is een sport met veel verschillende bewegingen waarbij de spelpositie van invloed is bij de sportschoenkeuze. Speelt u korfbal? Dan geven we u graag informatie over geschikte schoenen voor korfballers. 
 

Aanvallers

Voor aanvallers uit het vak is een snelle, stabiele en lage schoen aan te raden vanwege korte aanzetten en schijnbewegingen. 

 

Rebounder

Voor een rebounder is het advies om een stabielere, hogere sportschoen te dragen met een stevig contrefort voor extra stabiliteit bij het springen en landen. 

Allround positie

Voor een allround positie is een mid-cut model (half hoge) sportschoen een goede keuze. Hieronder enkele algemene adviezen voor een goede zaalschoen bij korfbal: 

  • Kies voor een dikkere loopzool met demping;
  • Kies een schoen met een stugge loopzool en het buigpunt ter hoogte van de ballijn;
  • Zorg ervoor dat het materiaal rondom de hiel stevig is. Vanwege de stroeve ondergrond in de zaal gecombineerd met zijwaartse bewegingen is het belangrijk dat de voeten en enkels goed ondersteund worden. 
  • Het advies is om een schoen te nemen met een kleine cirkel in de loopzool ter hoogte van de grote teen, dit maakt het makkelijker om draaibewegingen te maken. 

KORFBAL

Anderen bekeken ook: