Pijn tijdens paardrijden

  • Vaak is het een zeurende pijn. De pijn kan ook zeer hevig zijn.
  • Bepaalde houdingen of bewegingen geven vaak (veel) meer pijn. Soms lukt bewegen bijna niet door de pijn.
  • Als u stil heeft gezeten, kan de rug stijf aanvoelen.
  • Soms straalt de pijn uit naar één of beide bovenbenen.

 

Lage rugpijn paardrijden

Vaak zijn de klachten het gevolg van spanning(en) in één of meerdere ligamenten, of spieren die hechten aan de wervelkolom. Dit kan voorkomen bij een slechte houding, maar u kunt ook rugpijn krijgen als u onder stress komt te staan. Rugpijn kan langzaam of plotseling (spit) ontstaan en gaat meestal gepaard met stijfheid. Soms is de pijn constant. De pijn kan ook optreden als u een bepaalde houding aanneemt. Hoesten, niezen en draaien van de rug maken de pijn meestal erger.
Lage rugpijn is vervelend, maar wordt meestal niet veroorzaakt door iets ernstigs. Óók niet als de pijn erg is. Het gaat bijna altijd vanzelf over. Langzamerhand krijgt u minder last en na een tijdje kunt u weer zonder pijn bewegen. Bij sommige mensen is de pijn binnen enkele dagen over, soms duurt het een paar weken.

Behandeling podotherapeut pijn paardrijden

De behandeling bestaat uit het controleren op beenlengteverschil, indien nodig een hakverhoging ter compensatie.

Een afwijkende stand en/of functie van de voeten heeft invloed op de stand en functie van het bekken en de wervelkolom. Corrigerende podotherapeutische zolen kunnen hiervoor een oplossing bieden. Ook wanneer u tijdens het lopen onvoldoende demping heeft zijn podotherapeutische zolen een eventuele oplossing. Daarnaast wordt er nog schoenadvies aan u gegeven

 

Resultaat

Het te verwachten resultaat is redelijk tot goed. Bij aanwezigheid van een beenlengteverschil moeten podotherapeutische zolen blijvend worden toegepast.

paardrijden

Anderen bekeken ook: