Atletiek podotherapie

Atletiek is een leuke en veelzijdige sport, maar het vraagt veel van de spieren en pezen in de benen. Rennen, sprinten, hoog- of ver springen op vaak harde ondergronden. Dat hierbij klachten kunnen ontstaan is dus ook niet zo verwonderlijk. Veelal zijn dit klachten aan de pezen of overbelaste hamstrings. Maar ook klachten in de voorvoeten, enkels of knieën de gewrichten komen voor door onvoldoende schokdemping. We geven je graag advies en informatie over welke blessures bij kinderen voorkomen.

Meer info

 

Dans / Ballet podotherapie

Veel voorkomende klachten bij dansers zijn enkelverzwikkingen en sesamoïditis.. Wij kunnen in veel gevallen de oorzaak van de blessure van uw kind traceren en behandelen.

Meer info

 

Paardensport podotherapie

Een veelvoorkomende pijnklacht bij kinderen die paardrijden is pijn in de onderrug. Lage rugklachten hebben veel verschillende oorzaken. Wij helpen graag bij rugklachten en kijken of er eventueel sprake is van een beenlengteverschil. 

Meer info

Turn podotherapie

Bij kinderen die veel turnen komen geregeld enkelverzwikkingen en knieproblemen voor. Daarnaast zien wij ook vaak kinderen waarbij pijnklachten optreden door hypermobiliteit.

Meer info

 

Vechtsport & podotherapie

Kinderen kunnen pijn krijgen aan de enkel of last van het patello femoraal pijnsyndroom. Dit en meer over veelvoorkomende klachten bij vechtsport en wat een podotherapeut kan doen, lees je hier. 

Meer info